51 de evazioniști fiscali s-au ales cu dosar penal

  •  
  •  
  •  
  •  

Poliția Română a efectuat 1.897 de controale, la nivel național, în cadrul acțiunii pentru prevenire și descurajare a evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor de panificație și a produselor alimentare de sezon.

Activităţile desfășurate, se înscriu în planul de acţiuni la nivel naţional, dispus de Şeful Poliţiei Române, pentru perioada 2- 9 aprilie, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergător Sărbătorilor de Paşti, cu preponderenţă a celor de evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie, poliţiştii au continuat acţiunile preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic şi Ortodox. Poliţiştii au executat 1.897  de controale,  dintre care 1.436 la societăţi comerciale și 636 la persoane fizice. În urma controalelor, au fost înregistrate 67 dosare penale, dintre care 51 pentru evaziune fiscală, valoarea estimată a prejudiciului cauzat fiind de 6.553.000 de lei.

Poliţiştii au aplicat 709 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.486.621 de lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat 28.486 de kg. produse de panificație, în valoare totală de 129.023 de lei, 4.960  de kg. făină, 705 de kg. de carne. Totodată, au fost indisponibilizate 2 mijloace de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *