Acasă > Sanatate > 6 noi ambulanțe SMURD şi 5 autospeciale pentru incendii au ajuns astăzi la Constanța

6 noi ambulanțe SMURD şi 5 autospeciale pentru incendii au ajuns astăzi la Constanța

Constanţa s-a îmbogăţit cu câte 2 ambulanțe pentru fiecare tip de intervenţie: unități medicale de transport neasistat, unităţi mobile de asistență medicală de urgență și prim-ajutor calificat și două ambulanțe de terapie intensivă și salvare.

”Bineînțeles că orice lucru nou este binevenit. În al doilea rând, capacitatea de transport a spitalului era destul de limitată. Vorbim aici de pacienți care ajungeau cu ambulanțele în Spitalul Județean Constanța după care trebuiau să plece acasă, mulți dintre ei nu aveau posibilități financiare, alții nu aveau familii și atunci această ambulanță va face acest serviciu pacienților din județul Constanța, pe de o parte de a-i transporta înspre și dinspre domiciliu, pe de altă parte, de a ne asigura la alte facilități de investigație care se află în oraș și nu se află în perimetrul Spitalului Județean.”  a declarat Dănuț Căpățână, manager SCJU Constanța.

Actele și cheile mașinilor le-au fost înmânate primarilor din județ, în raza cărora există un spital, respectiv Mangalia, Negru Vodă, Băneasa, Eforie Nord, Spitalului Clinic de Pneumofiziologie și Spitalului Clinic Județean de Urgență. Cât despre autospecialele de stins incendii, acestea vor fi distribuite către Medgidia, Tuzla, Cernavodă și două vor rămâne în Constanța. Dotările de pe mașinile de pompieri sunt și ele dintre cele mai noi.

Obiectivele proiectului au fost acelea de îmbunătățire a accesului în regiunea transfrontalieră Dobrich – Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *