sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > 66 de localități afectate de viscol și ninsori

66 de localități afectate de viscol și ninsori

66 de oraşe şi comune din 19 judeţe sunt afectate de ninsoare şi viscol, în mai multe localităţi fiind necesară intervenţia pentru salvarea unor persoane rămase înzăpezite, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

După ridicarea codului roșu de ninsoare și viscol au rămas în vigoare avertizările cod portocaliu în județele Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, zona montană a județului Prahova, Brăila, Buzău, Vrancea și Tulcea și cod galben în București și 18 județe, respectiv Constanța, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Suceava, Neamț, Iași, Botoșani, Prahova, Mehedinți și Dolj.

Ninsoarea și visolului au afectat 66 de comune și orașe din 19 județe. De asemenea, potrivit informațiilor transmise de compania Electrica, la ora 13.00 erau 52 de localități cu probleme în alimentarea cu energie electrică, 76 de echipe intervenind pentru remedierea acestor situații.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat că nu au fost persoane decedate sau dispărute ca urmare a viscolului sau zăpezii, însă a fost necesară intervenția pentru salvarea a 38 de persoane aflate în situații de risc.

În județul Brăila, o autospecială cu șenile de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila a luat din satul Tătaru, comuna Dudești, o femeie însărcinată, aceasta urmând să fie preluată de către Serviciul de Ambulanță Județean.

La Galați, o mașină a rămas înzăpezită pe DJ 254, în dreptul localității Ivești Călmățui, cele două persoane care se aflau în autoturism fiind preluate de un echipaj ISU.

Măsuri de intervenție rapidă au fost dispuse și în județul Ialomița, pentru salvarea mai multor persoane rămase înzăpezite în localitățile Săpunași și Andrășești.

De asemenea, a avut loc o acțiune de intervenție în județul Tulcea, unde două ambulanțe au rămas înzăpezite. Una dintre ambulanțe transportă trei persoane care necesită dializă, iar cealaltă, o femeie gravidă. Pentru deblocarea situației au fost trimise în zonă forțe de intervenție cu o autospecială tip freză, a precizat MAI.

În județele Buzău, Brăila și Vrancea, care au fost sub avertizare cod roșu, s-a acționat, în ultimele ore, cu aproape 900 de forțe ale MAI și Ministerului Apărării Naționale, care au avut la dispoziție 180 de autospeciale, camioane sau taburi militare.

Ministerul Apărării Naționale are pregătite pentru intervenții 24.600 de forțe și 2.100 de utilaje, la care se adaugă alte resurse de la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Transporturilor și autoritățile locale.

Sursă foto: guraialomitei.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *