Acasă > Social > 7 modele de pantofi ale anilor 80 la modă astăzi

7 modele de pantofi ale anilor 80 la modă astăzi

Cum moda anilor 80’ este probabil cea mai colorată și mai bogată din punct de vedere al vestimentației, numeroși designeri și case de modă faimoase încă își găsesc inspirația în stilurile vestimentare ale perioadei respective, iar pantofii nu fac o excepție! Pantofii sport, platformele, bocancii punk, sandalele elegante, cizmele disco și pantofii seducători cu toc sunt doar câteva dintre modelele de pantofi care fac furori pe podiumurile de modă și care-și găsesc inspirația în trendurile anilor 80’.

Dacă ești o admiratoare a stilului retro, iată 7 modele de pantofi ale anilor 80’ care se regăsesc și în tendințele actuale!

1. Pantofi cu tocuri unghiulare și cilindrice

Tocul tip bloc a beneficiat de un upgarde diferit în tendințele moderne, marii designeri orientându-se spre arhitectura anilor 80’. Această nouă abordare a tocului tip bloc reușește să transforme în mod ideal o pereche de pantofi basic într-o adevărată operă de artă.

Poți regăsi tocuri unghiulare și cilindrice la stiluri diferite de încălțăminte, de la cizmele tip cowboy până la pantofii Oxford de damă și cizmele elegante. Un look basic va arăta întotdeauna elegant cu aceste inspirații geometrice retro  ale sezonului.

2. Pantofi în culorile roșu și negru

Roșul și negru formează o pereche absolut inconică în moda de astăzi. Inspirațiile sunt, desigur, din moda anilor 80’, când aceste culori faceau deliciul tuturor perechilor de pantofi ale doamnelor stilate. Această combinație de culori se poate regăsi și astăzi în segmentul pantofilor cu toc, cizmelor până la genunchi sau a botinelor.

Roșul cireașă și negrul lucios crează o siluetă atractivă, acest trend fiind foarte ușor de încadrat în orice ținută, indiferent de textura și forma perechii de încălțăminte.

3. Pantofi cu modele florale

Fiind desemnată cea mai colorată perioadă din istoria modei, nu este de mirare că modelele florale ale pantofilor din tendințele actuale sunt inspirate din moda anilor 80’. Pantofii cu modele florale de toamnă inspiră feminitate, iar cele florale din brocart în nuanțe de burgundy sunt doar o idee despre cum ar trebui să fie alese printurile florale pentru anotimpul rece.

Cele mai frumoase modele de pantofi cu model floral din tendințele actuale au întrepătrunderi de flori colorate, pe un fond negru sau au modele florale din brocart.

4. Pantofi cu catarame și barete

O altă inspirație a anilor 80’ pe care o regăsim și în trendurile actuale sunt pantofii cu catarame sau barete. De la stiletto până la cizme, cataramele sunt un must-have al modelelor actuale de încălțăminte, adăugând personalitate și stil pieselor vestimentare care le completează.

Cataramele și curelele au accesorizat toate variantele de pantofi la modă astăzi, de la tocuri la cizme și chiar și sandale. Optează și tu pentru o pereche de pantofi cu barete și adu un aer retro și cool ținutei tale actuale!

5. Pantofii roșii cu toc

Indiferent de sezon, roșul va fi întotdeauna în tendințe și beneficiază de o adaptabilitate incredibilă în moda actuală, la fel cum se întâmpla dealtfel și în moda anilor Madonnei. De la pantofi stiletto din piele, până la botine din lac sau catifea fină, nuanțele pantofilor în tendințe sunt extrem de variante, mergând de la un cireșiu intens până la purpuriu și burgundy închis.

Datorită naturii sale complexe, culoarea roșu poate transforma o pereche de pantofi în una îndrăzneață și provocatoare în combinație cu o estetică curajoasă, dar și într-una neutră atunci când asortezi perechea de încălțăminte cu nuanțe discrete.

6. Pantofi cu tocuri kitten de vampă

Texturile îndrăznețe și tocurile kitten simbolizează tot accentele retro ale anilor 80’ în materie de încălțăminte pentru femei. Tocurile kitten din sezonul actual sunt ideal combinate cu vârfuri ascuțite și detalii metalice. Culorile îndrăznețe, texturile luxoase și aplicațiile strălucitoare pot transforma aceste tipuri de încălțări în ceva foarte trendy și modern.

Tocurile kitten au fost numite deseori old fashioned, însă reinventările ulterioare ale stilului aduce aceste modele de pantofi în era modernă a modei și pot fi considerate o alternativă ideală pentru pantofii stiletto.

7. Pantofi cu paiete, franjuri și ciucuri

Împodobirea colecțiilor recente de încălțăminte își are și ea inspirația în modele de pantofi ale anilor 80’. Franjurii din materiale strălucitoare au ornat de la pantofi stiletto simpli, până la botine, ia paietele pot fi remarcate pe absolut orice tip de încălțăminte, inclusiv cizme.

Încearcă și tu acest trend și optează pentru o pereche de cizme argintii strălucitoare, botine cu paiete, sandale cu ciucuri sau cele cu imitații din pene. Cu siguranță vei face o apariție de excepție, indiferent de eveniment!

Modelele retro de pantofi ale anilor 80’ vor fi mereu în trenduri și îi vei putea asorta cu orice tip de ținută, atâta vreme cât o faci cu bun gust și nu optezi pentru combinații excentrice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *