miercuri, 26 februarie 2020
Acasă > Eveniment > 8 migranți au murit înecați și alți 3 sunt dați dispăruți într-un nou naufragiu cu migranți în Marea Egee

8 migranți au murit înecați și alți 3 sunt dați dispăruți într-un nou naufragiu cu migranți în Marea Egee

Opt migranți au murit înecați și alți cel puțin trei sunt dați dispăruți după ce ambarcațiunea pe care se aflau s-a scufundat în largul insulei grecești Kos, în Marea Egee, în noaptea de luni spre marți, a anunțat poliția portuară, relatează Reuters și AFP.

Șapte persoane au fost salvate, iar echipajele de urgență încercau să recupereze toate cadavrele de pe ambarcațiunea care s-a răsturnat, a precizat un oficial al Gărzii de Coastă.

Mai mult de 600.000 de refugiați și migranți care fug din Siria, Afganistan și alte țări afectate de război au sosit în Grecia din Turcia în acest an, riscând traversarea periculoasă a mării de multe ori pe ambarcațiuni improvizate. Sute dintre aceștia s-au înecat.

Ambarcațiunea, care plecase de pe coastele turcești, a fost reperată în cursul nopții de o navă finlandeză care participă în zonă la operațiunile Frontex, agenția europeană pentru supravegherea frontierelor.

Premierul grec Alexis Tsipras urmează să înceapă marți o vizită de două zile în Turcia pentru a încerca să obțină de la autoritățile turce un control mai strict al traficului de migranți.

Grecia se teme că ar putea fi supusă unor presiuni mai mari din partea partenerilor săi europeni după ce s-a descoperit că unul dintre autorii atentatelor de la Paris, care a murit în apropiere de Stade de France, ar fi fost înregistrat printre alți migranți sosiți din Turcia la 3 octombrie pe insula Leros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *