Acasă > Social > 9 Mai, triplă semnificație istorică

9 Mai, triplă semnificație istorică

9 Mai este o  zi cu triplă semnificație pentru poporul român:  Ziua Independenței de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Această dată este marcată de marinarii militari printr-o serie de ceremonii militare și religioase care au loc la monumentele reprezentative din garnizoanele Forțelor Navale.

La Constanța, militari din Forțele Navale vor participa la ceremonii militare și religioase care se vor desfășura la Monumentul Eroilor Independenței României, de la Casa de Cultură.

La Mangalia, marinarii militari vor depune coroane de flori la Complexul Monumental din centrul municipiului, în intervalul 10.00-10.50.

În garnizoana Tulcea, militarii vor depune jerbe de flori la Monumentul Independenței din municipiu, în intervalul orar 10.00-11.00.

La Brăila, ceremoniile dedicate zilei de 9 Mai se vor desfășura la Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, în intervalul orar 10.00-11.00. Tot în această zi importantă pentru români, militari din cadrul Flotilei Fluviale vor fi prezenți la Monumentul Războiului de Independență din Calafat, în intervalul 11.00-13.00,

De asemenea, în această perioadă, vor fi organizate expoziții de carte și simpozioane dedicate zilei de 9 Mai.

La activități vor fi prezenți veterani de război, reprezentați ai Cultului Eroilor, ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, cadre militare din Ministerul Apărării Naționale, oficialități locale și populația civilă.

Sursa: Comunicat Fortele Navale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *