vineri, 14 august 2020
Acasă > Administratie > 9 milioane de euro pentru sistemele de irigații tulcene

9 milioane de euro pentru sistemele de irigații tulcene

Tulcea pregătește reabilitarea fostului sistem de irigații. Până în acest moment, au fost depuse la Ministerul Agriculturii 9 proiecte privind sistemele de irigații, fiecare  în valoare de un milion de euro.

Cele 9 proiecte au fost depuse pe Planul Național de Dezvoltare Rurală, iar acum se află în perioada de implementare. Pentru a verifica modul în care se desfășoară aceste proiecte în valoare totală de 9 milioane de euro, secretarul de stat Daniel Botănoiu (din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale) și directorul general al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, David Eugen Popescu s-au deplasat la Tulcea, pentru a se întâlni cu cinci dintre beneficiarii finali ai acestor proiecte.

“Am avut întâlniri cu producătorii și am discutat principalele probleme ridicate în timpul ședinței cu ministrul Daniel Constantin. Am vorbit despre posibilitatea eșalonării datoriilor acumulate, despre taxe, dar și despre investițiile ce urmează a fi realizate. Un alt subiect a fost cel al Fondului Mutual, o soluție care vine în întâmpinarea agricultorilor, ca răspuns la riscurile climatice”, a spus ministrul secretar de stat Daniel Botănoiu.

Directorul general al APDRP, David Popescu, a discutat despre noul program PNDR, prin care vor fi ajutate substanțial fermele de familie.

“Începând din data de 20 mai s-a deschis sesiunea de depunere de proiecte pe noul PNDR — 2014-2020, cu măsura 121. Există o alocare de 150 de milioane de euro, dintre care 35 de milioane sunt pentru ferme de familie”, a spus David Popescu.

Amintim faptul că la începutul lunii mai a ajuns la Tulcea ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a purtat discuții cu fermierii tulceni, dar și cu reprezentanți ai administrației publice pe teme de interes pentru acest domeniu. Secretarul de stat Daniel Botănoiu și directorul general al APDRP, David Eugen Popescu, au fost delegați de ministrul Daniel Constantin să soluționeze problemele ridicate de producători, la ședința de la începutul lunii mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *