Căminul pentru persoane vârstnice din Constanţa va fi reamenajat

Un spaţiu mai mare pentru bătrânii instituţionalizați. Căminul pentru persoane vârstnice din Constanţa se va extinde cu 48 de camere şi un centru de vizită pentru familii. 6 milioane de lei vor fi alocate pentru modernizare, dintre care 4 de la Uniunea Europeană.

Singurul Cămin pentru persoane vârstnice din Constanţa va intra într-un lung proces de modernizare prin care va fi mărit spaţiul de cazare. Acum sunt instituţionalizaţi 250 de pensionari, dar pe viitor numărul lor s-ar putea tripa datorită celor 48 de camere noi care vor fi construite în extinderea actualei construcţii. Construcţia va fi amplasată în curtea din spatele Căminului, unde acum sunt depozitate tot felul de lucruri vechi.

Căminul găzduieşte  250 de bătrâni care împart camere cu baie şi alte facilităţi. Există şi un spaţiu de recreere, unde pot citi cărţi sau primi vizite.

Valoarea totală a proiectului se ridica la peste 6 milioane de lei, din care aproximativ 4 milioane sunt de la Uniunea Europenă. Lucrările vor începe în această toamnă, iar în doi ani, bătrânii constănţeni vor avea mai multe şanse să primească îngrijire de specialitate. Acum, deşi cererea este mare, spaţiul din cămin este insuficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *