A apărut HG 796/2012 privind schema de ajutor specific acordat producătorilor agricoli de lapte și carne de vită din zonele defavorizate

Vă aducem la cunoștință că a apărut HG 796/2012 privind schema de ajutor specific acordat producătorilor agricoli de lapte și carne de vită din zonele defavorizate, care este publicată în MO 544 din 03.08.2012.

Această schemă de sprijin se adresează producătorilor agricoli persoane fizice, persoane fizice autorizate și/sau persoane juridice, crescători de animale în funcție de efectivul deținut de următoarele categorii:

–      Vaci de lapte, bivolițe, taurine din rasele de carne și metișii acestora. Pentru a beneficia de ajutorul specific, crescătorii trebuie să dețină un efectiv de animale cuprins între 2-15 vaci de lapte, maximum 50 de capete bivolițe și maximum 90 de capete de vaci din rase de carne și/sau tineret mascul și femelă din rase de carne și/sau metiși cu rasele de carne.

Conform OM 168/06.08.2012, lista cu rasele de taurine de carne este următoarea:

a)  Bălțată românească și alte rase de tip Simmental (Fleickvich, Montbeliarde, Pezzata, Rossa, Italiană, Simmental)

b)  Brună și alt erase de tip Schwyz (Braunvieh, Brown, Swiss)

c)  Pinzgau

d)  BlancBlue Belgic

e)  Charolaise

f)    Chianina

g)  Limousine

h)  Blond d’ Aquitene

i)    Aberden Angus

j)    Aubrac

k)  Romagnola

l)    Piemonteza

m)  Galloway

n)  Hereford

o)  Highland

p)  INRA 95

q)  Marchigiana

r)    Salers

s)  Wagyu

Cu siguranță că informațiile furnizate de OARZ Constanța vor fi în folosul comunității dumneavoastră, vă asigurăm în continuare de buna noastră colaborare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *