miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Politica > A început depunerea candidaturilor pentru alegerile locale

A început depunerea candidaturilor pentru alegerile locale

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, astăzi, 7 august, începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc pe 27 septembrie.

Conform programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august.

AEP informează că pe 24 august birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate Legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

Informaţiile privind metodologia depunerii dosarelor de candidatură şi a listelor de susţinători la alegerile locale din anul 2020 pot fi consultate pe site-ul www.roaep.ro accesând linkul https://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2020/07/mof633.pdf.

Sursa: AEP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *