A început Evaluarea Națională. Emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a

  •  
  •  
  •  
  •  

Astăzi a început Evaluarea Națională, la care participă peste 150.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a.

Prima probă este cea scrisă la Limba şi literatura română.

Miercuri, 13 iunie, este programată proba la Matematică, iar joi, 14 iunie, proba de limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12,00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii (în intervalul orar 14,00 – 19,00).
Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 23 iunie.

Ministerul Educației informează că accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

“Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/ centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen”, se arată într-un comunicat al MEN.

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale.

Numărul 0800801100 va fi disponibil în perioada 11 – 14 iunie, între orele 8,00 – 16,00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8,00 – 14,00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *