Acasă > Sport > A început Mamaia Juniors Championships

A început Mamaia Juniors Championships

Pe terenurile de zgură de la Mamaia a început în luni dimineață cea de-a 20-a ediție a Trofeului Mamaia Juniors Championships la tenis, competiție rezervată juniorilor U 16. Meciurile au fost aprig disputate de la primele schimburi. Prezent la concurs Alex Bardan, fost antrenor federal, apreciază în mod deosebit asemenea turnee.

„Acest turneu este foarte folositor, în special pentru copiii de 16 ani. Celelalte ediţii pe care le-am văzut eu au fost foarte reuşite, şi din punct de vedere al participării, şi din punct de vedere al organizării. Întotdeauna, Constanţa a fost un bun organizator”, a declarat Alex Bardan, fost antrenor federal.

De aceeași părere este și arbitrul principal al întrecerilor, Ștefan Nicorici.

„În raport cu evoluţia turneelor de 16 ani din Europa, este un turneu foarte bun, atât din punct de vedere al clasamentului jucătorilor, cât şi din punct de vedere al nivelului tehnic. Deja din primul tur am văzut jucători care îşi etalează un talent deosebit şi vom vedea în perspectivă ce vor face. Turneul are o utilitate deosebită, mai ales pentru sportivii români, pentru că nu trebuie să plece undeva în străinătate cu cheltuieli deosebite, ci pot face puncte aici. Turneul este categoria a doua, ceea ce înseamnă că este a doua categorie din tenisul european, şi este cotat corespunzător, atât ca puncte pe care le obţin jucătorii, cât şi ca evoluţie”, a spus Ștefan Nicorici, arbitrul turneului.

Favoriții numărul unu ai turneului de pe litoral sunt Ioana Gună și Călin Manda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *