Acasă > Social > A început toaletarea pomilor în Constanța

A început toaletarea pomilor în Constanța

Oraşul Constanţa poate fi confundat, în această perioadă, cu un şantier în toată regula. În zona Peninsulară se construieşte de zor, iar pe mai multe străzi din municipiu sau în mijlocul unor intersecţii semaforizate, au loc reparaţii. Tot ceea ce lipsea din acest haos era tăierea pomilor, la cerere sau din propria iniţiativă a Primăriei. Zgomotul asurzitor al drujbelor a răsunat în mai multe locuri din oraşul Constanţa. Motivul a fost toaletarea, dar şi tăierea pomilor care sunt uscaţi sau prezintă riscuri de prăbuşire. Ce părere au constănţenii despre această acţiune?

“Părere bună pentru că înfrumusețează aspectul și ajută, mai ales dacă încurcă firele electrice” a spus un constănțean.

Reprezentanţii Serviciului Spaţii Verzi din cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală (SSVDGC) din cadrul Primăriei Constanţa spun de ce pe lângă toaletarea pomilor, are loc şi tăierea acestora.

“Îi tăiem din cauza vârstei sau din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru imobile sau autoturisme. Tăierile se fac la cererea asociațiilor de locatari. Ne dorim să prevenim eventualele pagube materiale.” a afirmat Marius Ciornat, inspector SSVDGC Constanţa.

Sunt voci care spun că de fiecare dată când Primăria Constanţa porneşte o acţiune de toaletare şi tăiere a pomilor, uită să şi planteze ceea ce a distrus. Şi asta nu se întâmplă de acum, ci de ani buni. Efectele, spun aceştia, se pot vedea în temperaturile caniculare din fiecare vară şi în lipsa oxigenului.

“E normal să fie înlocuiți, cine pune alții în loc? Constanța a rămas fără verdeață. ” a declarat o constănțeancă.

“Trebuie să ne gândim foarte bine când îi tăiem, pentru că oxigenul este dat de copaci.” a spus o altă constănțeancă.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, în locul tuturor pomilor tăiaţi vor fi plantaţi alţi arbori. Rămâne de văzut dacă plantarea de pomi va avea loc doar scriptic sau îi vom putea vedea şi-n realitate.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *