Acasă > Eveniment > A luat mită și acum va ajunge în spatele gratiilor

A luat mită și acum va ajunge în spatele gratiilor

Inspectorul antifraudă din Constanța reținut în septembrie de DNA după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 3.000 de euro de la un om de afaceri ca să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu a fost condamnat, miercuri, la cinci ani și opt luni de închisoare cu executare. Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat, astăzi, pe Dumitru Adrian Popa la patru ani și opt luni închisoare, pentru luare de mită în formă continuată, și la trei ani de închisoare pentru trafic de influență, scrie Mediafax.

Instanța i-a aplicat lui Popa pedeapsa cea mai grea – de patru ani și opt luni de închisoare – la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, astfel că pedeapsa rezultată pentru concursul de infracțiuni și pe care o va executa în final este de cinci ani și opt luni de închisoare cu executare. Cel de-al doilea inculpat din dosar, Florin Zarughevici, a fost și el condamnat, pentru complicitate la luare de mită, la trei ani de închisoare, dar cu suspendare. Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Primăriei sau Consiliului Local Năvodari. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănțeni, în perioada iulie – septembrie 2015, Dumitru Adrian Popa, în calitate de inspector antifraudă în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția regională Antifraudă Fiscală 2 Constanța, a pretins și a primit de la mai mulți oameni de afaceri suma totală de 13.000 de lei, ca să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu la controalele efectuate la firmele acestora.

De asemenea, în aceeași calitate, Popa este acuzat că a pretins de la administratorul unei alte societăți comerciale, prin intermediul lui Florin Zarughevici, suma de 3.000 de euro. În 3 septembrie anul trecut, Dumitru Adrian Popa a primit banii de la omul de afaceri, prin același intermediar, ocazie cu care a fost prins în flagrant. “Suma de bani remisă inițial de omul de afaceri lui Florin Zarughevici, care a negociat cuantumul mitei pretinse de Dumitru Adrian Popa și condițiile de loc și timp în care avea să fie plătită, a fost de 5.000 euro. Ulterior, Florin Zarughevici și-a oprit 2.000 de euro, iar restul i-a predat inspectorului antifraudă”, se arăta într-un comunicat al DNA.

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța în termen de 10 zile de la comunicare.

sursa: ziuadeconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *