duminică, 9 august 2020
Acasă > Diverse > A murit Bob Hoskins

A murit Bob Hoskins

Actorul britanic Bob Hoskins, nominalizat la premiile Oscar, a murit marţi, la vârsta de 71 de ani, din cauza unei pneumonii, a anunţat agentul de presă al acestuia.

Hoskins a anunţat în 2012 că va renunţa la cariera de actor, după ce a fost diagnosticat cu maladia Parkinson.

„Suntem devastaţi de moartea iubitului nostru Bob”, au declarat soţia actorului, Linda, şi cei patru copii ai cuplului – Alex, Sarah, Rosa şi Jack – într-un comunicat comun.

„Bob a murit împăcat la spital, noaptea trecută, înconjurat de familia sa, din cauza unui acces de pneumonie”, afirmă acelaşi comunicat.

Bob Hoskins şi-a început cariera jucând în spectacole de teatru, înainte de a se orienta spre cinematografie. A jucat în multe filme, interpretând multe roluri de gangster în anii 1980, înainte de a-şi construi o carieră strălucită la Hollywood şi a devenit celebru cu rolurile interpretate în filmele “The Long Good Friday” (1980) şi “Cine vrea pielea lui Roger Rabbit? / Who Framed Roger Rabbit” (1988).

În 1987, artistul britanic a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie prestaţiei sale din drama „Mona Lisa”, în care a jucat alături de Michael Caine şi Robbie Coltrane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *