duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Externe > A murit fostul președinte sud-african Nelson Mandela, la vârsta de 95 de ani

A murit fostul președinte sud-african Nelson Mandela, la vârsta de 95 de ani

Nelson Mandela, erou al luptei împotriva apartheidului și primul președinte de culoare al Africii de Sud, s-a stins din viață joi, la vârsta de 95 de ani, a anunțat șeful statului, Jacob Zuma, la postul național de televiziune, scrie AFP.

“Fostul președinte Nelson Mandela ne-a părărsit (…), acum este în pace. Națiunea și-a pierdut cel mai ilustru fiu”, a declarat președintele Zuma, în cursul unei intervenții în direct la postul național de televiziune.

“S-a stins în pace (…) Poporul nostru pierde un părinte”, a adăugat el, după care a anunțat că drapelele vor fi coborâte în bernă cu începere de vineri și până la funeralii, fără să precizeze data exactă.

“Ne exprimăm adânca recunoștință pentru o viață trăită în serviciul oamenilor acestei țări și al cauzei omenirii”, a continuat șeful statului sud-african. “Este un moment de profundă durere (…) Te vom iubi mereu, Madiba”, a menționat Zuma.

“Să ne comportăm cu demnitatea și respectul pe care Madiba le întruchipa”, a adăugat Jacob Zuma care a folosit numele de clan al eroului luptei împotriva apartheidului, un nume familiar tuturor sud-africanilor pentru a-și desemna idolul.

sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *