Wednesday, 17 October 2018
Acasă > Social > A murit Ionela Prodan

A murit Ionela Prodan

Îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Ionela Prodan a încetat din viață.

Artista, care s-a luptat o perioadă lungă de timp cu o boală cruntă, a murit luni la Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală.

Născută la data de 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, Ionela Prodan a cucerit publicul cu vocea sa specială.

În 2002, i-a fost conferită Crucea Naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, ‘pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală’.

În 2004, a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.
Artista avea două fiice: Anamaria și Anca.

Devastată de durere după pierderea mamei, Anamaria Prodan a transmis un mesaj pe Facebook:

”TU NU AI MURIT! ȘI NU O VEI FACE VREODATĂ ! TU AI FOST ȘI VEI RĂMÂNE FORȚA VIEȚII MELE!!!TU EȘTI ICOANA VIEȚII MELE! ȘTIU CĂ ACOLO UNDE AI PLECAT, VEI CONDUCE CORUL ÎNGERILOR IAR VOCEA TA VA RĂSUNA MULT MAI TARE ȘI MAI FRUMOS ÎN TOT RAIUL ȘI ÎN INIMA MEA! DRUM BUN IUBIREA VIEȚII MELE!

Când viața greu te va ncerca
Și n suflet teama ți va ploua
Prieten drag, tu nu uita …
Speranța moare ultima !

Nu te lasă încovoiat
De drumul greu, întortocheat
Ce soarta ți l așterne n fata
Nu i fa pe plac la șugubeață !

Ridica fruntea către cer
Doar DUMNEZEU nu i efemer
In rest toate sunt trecătoare
Pe a omului vieții cărare!

Om ireprosabil, om pur si minunat, om bun si simplu, om încarcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fără egal, de o bunatate si o simplitate incredibila. Ai sadit in inimile romanilor clipe de neuitat si i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabila. Ai avut un har nepereche si ai reusit, astfel, sa faci o intreaga lume sa te iubeasca si sa te respecte. Pentru noi ai fost cea mai buna mama, pentru poporul roman ai fost bun national! In inimile oamenilor, pe care i-ai iubit si bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodata! Ai fost, esti si vei ramane ingerul nostru pazitor! Te iubim si te vom iubi mereu!
Mama noastra, artistul preferat al dumneavoastra! Putem plange, stiind ca a plecat, sau putem zambi, stiind ca a trait cu adevarat!”, a scris fiica interpretei de muzică populară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.