Acasă > Sport > A murit Muhammad Ali. Legenda boxului avea 74 de ani

A murit Muhammad Ali. Legenda boxului avea 74 de ani

Fosta glorie a boxului mondial, Muhammad Ali, a încetat din viaţă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 74 de ani, după ce a fost spitalizat din cauza unei probleme respiratorii.

Purtătorul de cuvânt al familiei anunțase joi că fostul pugilist a fost spitalizat din cauza unei probleme respiratorii. Funeraliile lui Muhammad Ali urmează să aibă loc în orașul Louisville, din statul Kentucky.

„Familia lui Ali ar dori să le mulțumească tuturor pentru gânduri, rugăciuni și sprijini și cere respectarea intimității în aceste momente”, a mai anunțat purtătorul de cuvânt, potrivit Sky News.

Ali suferea de maladia Parkinson de peste trei decenii şi în ultimii ani a avut foarte puţine apariţii în public. Ultima sa apariţie  a avut loc în luna aprilie, când Muhammad Ali a participat la o gală în Arizona.

Muhammad Ali, care locuia în Phoenix (Arizona) a avut probleme cardiace în ultimii ani şi a fost internat în decembrie 2014 deoarece ar fi avut pneumonie, însă atunci medicii au constatat şi că suferise o infecţie urinară, pentru care a fost tratat şi în ianuarie 2015.

Muhammad Ali a câștigat titlul la Jocurile Olimpice din 1960 și, ca profesionist, a fost de trei ori campion mondial la categoria grea. În cursul carierei a disputat mai multe meciuri celebre, printre care ‘Rumble in the Jungle’ în 1974 împotriva lui George Foreman și ‘Thrilla in Manilla’ cu Joe Frazier, anul următor. Legenda boxului s-a retras din activitatea sportivă în 1981, cu un palmares de 56 de victorii şi cinci înfrângeri.

Sursa: libertatea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *