miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Ultima ora > Abecedarele încă așteaptă să intre la tipar

Abecedarele încă așteaptă să intre la tipar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii din clasele I vor avea Abecedare pe bănci la începutul semestrului al doilea. Numai că termenul pe care singur l-a acordat expiră pe 9 februarie și dascălii nu au la dispoziție variantele de cărți din care să aleagă, la efectuarea comenzii.

Portalul lansat de MEN, dedicat publicării noilor manuale astfel încât dascălii să comande, în cunoștință de cauză, varianta preferată, nu a suferit nicio modificare. Mai sunt trei zile din acest semestru, iar după o vacanță de o săptămână, mai precis pe 9 februarie, elevii din preuniversitar se vor întoarce la școală. Până atunci, în clase ar fi trebuit să ajungă și Abecedarele, așa cum ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat de o săptămână. “Am primit vestea că acea contestație care a fost depusă pentru abecedar, în luna decembrie, a fost respinsă. Deci, pe cale de consecință, vom putea avea, în sfârșit, Abecedarul, la începutul semestrului următor. (…) Vor avea abecedare datorită acestui noroc al respingerii contestației”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la aflarea deciziei Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor.

Manualele de Comunicare în limba română pentru clasa I nu au fost publicate, însă, pe portalul dedicate de pe site-ul MEN, pentru a putea fi consultate de învățători, etapă obligatorie înainte de transmiterea comenzii.Și totuși, până astăzi, profesorii ar trebui să opteze pentru una din variantele disponibile ale Abecedarului, urmând ca, pe 29 ianuarie, Consiliul Național de Examinare și Evaluare să centralizeze aceste. Pe data de 30 ar urma să se semneze contractele și să se treacă la tiparirea manualelor, după care să înceapă distribuția către unitățile școlare. Potrivit portalinvatamant.ro, Sorin Cîmpeanu a declarat că MEN și-a asumat continuarea procedurilor de tipărire a manualelor de clasa întâi deși există o contestație privind licitația, la Curtea de Apel București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *