Accesul pe podul de la Agigea rămâne limitat

  •  
  •  
  •  
  •  

Elevii şi navetiştii şi-au pus speranţe în zadar că vor traversa astazi podul de la Agigea cu microbuzele. Deşi trebuia să intre în vigoare hotărârea Consiliului Judeţean  ce permite transportul de persoane cu maşini de peste 3.5 tone, accesul a fost limitat de poliţişti. Nimeni nu  a ţinut cont de hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa, aşa că navetiştii şi elevi s-au văzut nevoiţi să coboare din microbuze la un capăt al podului de la Agigea şi să urce în altele, la celălalt.

“Eu consider că restricționarea pe podul de la Agigea este abuzivă și nelegală. Hotărârea de Consiliu Județean venea și reglementa punctual cine are voie să circule și cine nu are voie să circule. Astăzi ne trezim în fața unei aberații care este susținută de către Instituția Prefectului, care din punctul meu de vedere este inumană și inacceptabilă”, a declarat primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu.

Părinţii elevilor care fac naveta sunt revoltaţi din cauza situaţiei create de limitarea traficului pe pod şi a riscului la care îşi expun zilnic copiii. Soluţia instituirii restricţiilor de circulaţie a fost determinată de urgentarea lucrărilor de reabiliatare.

“Deci, podul este pus în siguranță și aici îi somez pe cei de la Drumurile Naționale să scoată documentul prin care în anul 2013, în luna mai Drumurile Naționale […] podul a fost pus în siguranță de către IPTANA, până în mai 2015”, a mai spus primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu.

Locuitorii din Sudul litoralului aşteaptă cu nerăbdare ca autorităţile centrale să ţină seamă de efortul pe care îl fac zilnic şi speră ca situaţia să se rezolve curând.

R Ana – Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *