Acasă > Ultima ora > UPDATE: Accident feroviar tragic pe ruta București-Suceava

UPDATE: Accident feroviar tragic pe ruta București-Suceava

Un tren care circula pe ruta Bucureşti-Suceava a lovit un camion, la o trecere de cale ferată din apropierea Gării Bacău, iar în urma impactului un vagon al trenului a deraiat, la faţa locului aflându-se mai multe echipaje ale ISU şi Ambulanţei. Şoferul camionului şi-a pierdut viaţa, în timp ce mecanicul garniturii este prins în locomotivă.

De asemenea, un pasager a fost rănit de bagajele căzute.

În urma accidentului, majoritatea călătorilor au coborât din garnitură şi au plecat pe jos, în condiţiile în care locul accidentului este foarte aproape de Gara Bacău.

Reprezentantul CFR a precizat că pasagerii rămaşi la locul accidentului vor fi preluaţi de un alt tren.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, accidentul s-a produs la o trecere de cale ferată semnalizată acustic şi luminos din apropierea Gării Bacău, după ce trenul de călători 1753 Bucureşti Nord-Suceava a lovit un camion.

În urma impactului, primul vagon al trenului a deraiat, iar locomotiva a fost proiectată în faţă, la o distanţă de aproximativ 200 de metri de garnitură.

Reprezentantul CFR a precizat că mai mulţi călători din tren au fost răniţi, însă până la ora transmiterii acestei ştiri nu este cunoscut numărul acestora.

În prezent, circulaţia feroviară în zonă este blocată, iar trei trenuri sunt oprite pe traseu.

Update ora 17:44 – Comunicat din partea CFR

CFR Calatori informeaza ca in jurul orei 16, intre Valea Seaca si Bacau, soferul unei basculante nu a respectat indicatiile de oprire de la o trecere la nivel cu calea ferata si a intrat in coliziune cu trenul InterRegio 1753, Bucuresti — Iasi. In urma impactului, s-a produs deraierea primului vagon de la locomotiva. Mecanicul trenului este ranit si asteapta echipe de descarcerare.

In timpul franarii bruste, in cadere, bagajele au ranit usor cativa calatori din primul vagon. Niciunul dintre cei aproximativ 180 de pasageri ai trenului nu a fost grav ranit.

Au fost anuntate echipaje de descarcderare, SMURD, Politia si Procuratura. Echipele feroviare s-au deplasat la fata locului pentru interventie.

La acest moment, circulatia feroviara este inchisa si vor fi asigurate in cel mai scurt timp mijloace auto si o noua garnitura de tren pentru preluarea calatorilor

din Gara Bacau.

CFR Calatori cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile cauzate de incident si ii asiguracă depune toate eforturile pentru ca acestia să ajungă în siguranta la destinatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *