duminică, 9 august 2020
Acasă > Politica > ACL depune o moțiune pe Educație

ACL depune o moțiune pe Educație

ACL va depune, mâine, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă pe Educaţie “PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi”, a anunţat Raluca Turcan, vicepreşedinte al PDL, precizând că demersul este centrat pe Ordonanţa de Urgenţă 49/2014. Turcan mai solicită renunţarea la a treia sesiune de Bacalaureat şi la doctoratul fără frecvenţă, transmite Mediafax.

Ea a precizat că, în acest an, în premieră absolută, copiii de clasa a II-a încep şcoala fără manuale noi şi că premierul Victor Ponta este “potenţial candidat al Cărţii Recordurilor”.

“PSD vrea să transforme educaţia naţională după chipul şi asemănarea mediocrităţii educaţiei liderilor săi: «plagiatorul Ponta», «eruditul Şova» şi ceilalţi (…) În situaţia în care Victor Ponta va continua dictatura ordonanţelor de urgenţă, România secolului XXI va deveni prizoniera secolului XIX, iar tot mai mulţi români vor fi căpşunarii Europei”, a mai spus Raluca Turcan, precizând că Ordonanţa adânceşte diferenţa dintre România şi Europa.

Anul şcolar 2014-2015 începe, luni, fără manuale noi pentru clasele I şi a II-a şi fără schimbări la examenele naţionale şi admiterea în liceu, dar cu un regulament ce integrează reguli de conduită în unităţile de învăţământ, un contract educaţional cu părinţii şi obligaţii pentru profesori şi elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *