Acasă > Eveniment > Acțiune de amploare în jud. Constanța, într-un dosar de proxenetism

Acțiune de amploare în jud. Constanța, într-un dosar de proxenetism

7 persoane au fost reținute în urma unei acțiuni de amploare, desfășurată de polițiști în județul Constanța, într-un dosar de proxenetism.

Cei 7 sunt acuzați că obligau fete din România să practice prostituția în străinătate.

”La data de 11.12.2019, un număr de aproximativ 40 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au efectuat percheziții domiciliare în cinci locații pe teritoriul județului Constanța, în cauza în care se efectuează cercetări față de șapte persoane pentru comiterea infracțiunii de proxenetism.

În sarcina persoanelor anchetate se reține că au săvârșit, în calitate de autori sau complici, infracțiunea de proxenetism în formă continuată, constând în aceea că, în intervalul 2012 – 2019, au determinat șase tinere să practice prostituția pe teritoriul unor state membre UE, victime pe care ulterior le-au constrâns, prin amenințări și alte acte cu caracter vădit intimidant, să continue practicarea prostituției, pentru ca astfel să obțină de la acestea majoritatea sumelor de bani provenite din practicarea prostituției, sume pe care le-a folosit pentru asigurarea unui venit constant.

În urma acțiunii din 11.12.2019 au fost reținute șapte persoane, acestea fiind prezentate Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor domiciliare s-a procedat la ridicarea de bunuri despre care se bănuiește că provin din comiterea infracțiunilor de proxenetism, precum și a unor mijloace materiale de probă.

Menționăm că în cauză, prin intermediul și cu sprijinul Eurojust și Europol, s-a cooperat cu autoritățile din Republica Cehă și Spania, state pe teritoriul cărora au fost desfășurate simultan activități similare celor întreprinse de organele de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *