luni, februarie 24, 2020
Acasă > Comunicate > Acțiune de voluntariat

Acțiune de voluntariat

Implicarea din ce în ce mai mare a persoanelor private de libertate în diferite activități în comunitate și pentru comunitate oferă un plus de imagine sistemului penitenciar și posibilitatea de a demonstra că persoanele asistate pot nu doar să primească, ci și să ofere servicii.

În acest context, Penitenciarul Poarta Albă, la solicitarea Promăriei Valul lui Traian, va desfășura o acțiune de voluntariat, timp de 5 zile, în intervalul orar 7.00-15.00, începând cu data de 14.11.2012, cu scopul împăduririi și igienizării unor terenuri aflate în domeniul public.

La această acțiune vor participa 30 de persoane private de libertate care execută pedeapsa în regim deschis și semideschis, propunându-și ca obiective implicarea în acțiuni comunitare ca membri responsabili față de conservarea mediului.

Exigența principală a acțiunii constă în asigurarea unui cadru unitar pentru derularea de activități de voluntariat, cu scopul atenuării prejudecăților și consolidării imaginii publice a sistemului penitenciar, conferită de ansamblul percepțiilor pe care societatea le are față de acestea, prin valorificarea valențelor educative ale voluntariatului.

22 thoughts on “Acțiune de voluntariat

  1. I’m impressed, I have to admit. Genuinely rarely should i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you may have hit the nail about the head. Your idea is outstanding; the problem is an element that insufficient persons are speaking intelligently about. I am delighted we came across this during my look for something with this.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *