Acasă > Administratie > Acțiuni de deratizare la Constanța și în stațiunea Mamaia. Vor fi amplasate 3.000 de momeli în toate cartierele municipiului

Acțiuni de deratizare la Constanța și în stațiunea Mamaia. Vor fi amplasate 3.000 de momeli în toate cartierele municipiului

deratizarePrimăria Constanța anunță că, de astăzi, se desfășoară acțiuni de deratizare pe domeniul public al municipiului Constanța, inclusiv în stațiunea Mamaia.

Acțiunile vor avea loc etapizat, în toată perioada sezonului estival 2017.

”Operațiunea de deratizare se va executa săptămânal prin amplasarea de momeli toxice în (crăpături, galerii, guri de canalizare) sau protejate în stații de intoxicare, marcate și inscripționate corespunzător și conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate).

Stațiile de intoxicare vor fi amplasate în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății populației, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile sunt transportate în siguranță maximă, neexistând posibilitatea împrăștierii accidentale a acestora.

Ambalajele de orice fel, resturile de momeli, neconsumate și cadavrele rozătoarelor rezultate în urma deratizării vor fi strânse și depozitate în magazia prestatorului fiind transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract.

În cazul în care momeala depusă a fost consumată, se complează cu momeala proaspată. În locurile unde momeala nu a fost consumată și s-a constatat prezența rozatoarelor se ridică momeala neconsumată, fiind înlocuită cu un alt tip de momeală.

Populația trebuie să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Stațiile de intoxicare sunt marcate corespunzător cu imaginea “cap de mort” și instrucțiuni specifice conform normelor Uniunii Europene.

În perioada 06.03 2017 – 17.03.2017 vor fi amplasate în toate cartierele municipiului Constanța aproximativ 3.000 de bucăți.

Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!”, menționează Primăria Constanța.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *