Acțiuni de prevenire a infracționalității pe litoral

  •  
  •  
  •  
  •  

Miercuri, 6 august, cu începere de la ora 11.oo, vor avea loc activităţi cu caracter informativ – preventiv circumscrise Planului de acţiune Litoral 2014, susţinute de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei ai Serviciului Ordine Publică din I.P.J. Constanţa, sprijiniţi de specialişti ai Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.G.P.R şi reprezentanţii Centrului pentru Copii Dispăruţi şi Abuzaţi Sexual FOCUS.

Astfel, în tabăra New Paradise – Eforie Sud vor avea loc întâlniri cu elevii pentru discutarea unor teme legate de prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor – limitele răspunderii penale, consecinţele comiterii de infracţiuni, siguranţa pe internet, prevenirea dispariţiilor de minori, a furturilor şi a tâlhăriilor.

Turiştii aflaţi în Staţiunile Eforie Nord şi Sud vor beneficia de informaţii pentru prevenirea infracţiunilor de furt din camere de hotel şi de pe plajă, din autoturisme şi a infracţiunilor cu violenţă – în special a tâlhăriilor. Scopul acestor acţiuni vizează creşterea gradului de siguranţă a turiştilor aflaţi pe Litoral prin promovarea unor mesaje antivictimizare şi informarea asupra riscurilor la care se pot expune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *