Acasă > Comunicate > Activitatea jandarmilor constănțeni

Activitatea jandarmilor constănțeni

Efectul fierului  vechi asupra… magnetilor

Un bărbat a fost surprins luni noapte de către un echipaj de jandarmerie în timp ce transporta pe o bicicletă mai multe bare de fier vechi.

Astfel, în data de 16 decembrie a.c., ora 23.45, un echipaj de jandarmerie a observat, în timpul patrulării pe strada Anghel Saligny din localitatea Cernavoda, o persoană care transporta cu o bicicletă mai multe componente de fier vechi.

Luat la întrebări de către oamenii legii, bărbatul nu a putut justifica iniţial provenienţa bunurilor aflate asupra sa, motiv pentru care a fost condus la sediul subunităţii de jandarmi din localitate.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că întrega cantitate de fier vechi, respectiv 18 bare şi ţevi metalice, în greutate de aproximativ 150 Kg, fost sustrasă prin tăiere de la acoperişul unei clădiri dezafectate ce aparţine unei societăţi comerciale, aflată la ieşirea din Cernavoda.

Celui în cauză, C.V. de 43 ani, din localitate, cunoscut cu antecedente penale, i-au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de furt, acestea urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Întreaga cantitate de fier vechi a fost predată de către jandarmi, pe bază de proces verbal, unei societăţi de colectare a fierului vechi din localitatea Cernavoda.

Comerţ ambulant sancţionat de jandarmi

Azi, 18 decembrie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, au desfăşurat în localitatea Hârşova, o acţiune de depistare şi sancţionare a persoanelor care practică activitatea de comerţ neautorizat.

Astfel, în jurul orei 09.10, în zona centrală a oraşului, a fost surprinsă tânăra A.A, de 29 ani din localitate, în timp ce oferea spre vânzare trecătorilor zeci de produse textile (îmbrăcăminte adulţi şi copii) precum şi încălţăminte damă, fără a deţine acte de provenienţă asupra mărfii respective. Bunurile, ce aveau o valoare de peste 1500 lei, au fost oprite de la comercializare si indisponibilizate, în vederea confiscării.

 Cea în cauză a fost sancţionată de jandarmi cu o amendă de 1000 lei pentru vânzare ambulantă de mărfuri în alte locuri decât cele autorizate de primării sau prefecturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *