Thursday, 20 September 2018
Acasă > Sport > Activitatea Laboratorului Antidoping de la Bucureşti, suspendată pentru șase luni

Activitatea Laboratorului Antidoping de la Bucureşti, suspendată pentru șase luni

Agenţia Mondială Antidoping a decis, ieri, suspendarea pe o perioadă de şase luni a acreditării Laboratorului Antidoping de la Bucureşti.
Măsura vine ca urmare a unui număr de ”nonconformităţi” faţă de standardul internaţional pentru laboratoare, pentru care laboratorul din țara noastră fusese suspendat provizoriu în data de 29 noiembrie 2017.

Agenţia Mondială Antidoping interzice laboratorului de la Bucureşti efectuarea oricăror activităţi antidoping, inclusiv analize de probe de urină şi sânge, se arată într-un comunicat al instituței.
Pe perioada suspendării, probele care nu au fost analizate de laborator, probe aflate în procedură de confirmare şi alte probe care sunt supuse unei proceduri de confirmare (A şi/sau B), trebuie transportate în condiţii de siguranţă la laboratoare acreditate de AMA/WADA.

Laboratorul de la Bucureşti poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în termen de 21 de zile de la notificare.

În cazul în care laboratorul va îndeplini condiţiile impuse de comisia disciplinară, va putea aplica pentru reacreditarea sa înainte de expirarea suspendării de şase luni.

Dacă aceste condiţii nu vor fi îndeplinite, Agenţia Mondială Antidoping ar putea prelungi suspendarea cu încă şase luni, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.