sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Acasă > Comunicate > Activitatea polițiștilor de frontieră în ultimele 24 de ore

Activitatea polițiștilor de frontieră în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Turist aflat pe un catamaran în derivă, salvat la Sfântu Gheorghe

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru remorcarea unui catamaran care plutea în derivă pe Dunăre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea, având la bord un bărbat.

În data de 08.07.2013, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au fost alertaţi, printr-un apel primit prin SNUAU 112, că în zona localităţii Sfântu Gheorghe un catamaran pluteşte în derivă pe Dunăre, având la bord un bărbat de 41 ani.

O ambarcaţiune a Gărzii de Coastă a executat misiunea de interceptare şi remorcare a catamaranului până la mal, fără a fi înregistrate avarii.

Cercetările au stabilit faptul că respectiva ambarcaţiune cu motor de 60 CP s-a desprins de la mal, din cauza vântului puternic, fiind dusă de curenţi spre Marea Neagră.

Bărbatul de 41 ani, domiciliat în Bucureşti, se afla pe catamaran în calitate de turist şi nu putea să manevreze ambarcaţiunea astfel încât să o readucă în siguranţă la mal.

 Plase monofilament în lungime de 775 metri şi 31 kilograme peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care transportau 11 plase monofilament în lungime de 775metri şi 31 kilograme peşte fără documente justificative.

În data de 02.07.2013, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea i-au identificat pe M.G., H.G. şi T.I. care transportau trei saci de rafie în care erau ascunse 11 plase monofilament şi 31 kilograme peşte.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele monofilament, în lungime de 775 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Autoutilitară Fiat Ducato cu I.T.P. fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat  în zona de competenţă un cetăţean român care conducea o autoutilitară marca Fiat Ducato pentru care a prezentat la control un certificat I.T.P. fals.

În data de 08.07.2013, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Fiat Ducato, înmatriculată în R. Bulgaria.

Conducătorul auto, cetăţeanul român B.A., domiciliat în municipiul Medgidia, a prezentat la control un certificat I.T.P. cu indicii de falsificare, declarând că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul savârşirii infractiunii de uz de fals, faptă prevazută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *