duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Cultura > Activităţi educative, culturale şi religioase, în „Săptămâna altfel” susţinută de preşcolarii de la „Peştişorul de aur” din Năvodari

Activităţi educative, culturale şi religioase, în „Săptămâna altfel” susţinută de preşcolarii de la „Peştişorul de aur” din Năvodari

Programul iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, „Săptămâna altfel” pentru elevii înscrişi în orice formă de învăţământ şcolar şi preşcolar de stat s-a dovedit de un real succes în mai toate înstituţiile de învăţământ. La Năvodari, preşcolarii de la Grădiniţa „Peştişorul de aur” au participat la activităţi educative, educaţionale, culturale, recreative şi chiar religioase, întregul program fiind gândit de colectivul cadrelor didactice. Astfel, în perioadă de desfăşurare, respectiv în săptămâna 2-6 aprilie 2012, după un orar special, diferit de cel obişnuit în timpul anului şcolar au fost organizate activităţilor educative extracurriculare şi extraşcolare.

„Scopul acestui program îl reprezintă implicarea tuturor preşcolarilor şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale preşcolarilor, să le valorifice talentele şi capacităţile în diferite domenii şi să-i stimuleze pe copii să participe la acţiuni variate. Educatoarele au stabilit împreună cu părinţii şi preşcolarii un calendar al activităţilor. Propuneri de activităţi interesante au venit din partea părinţilor, de exemplu doamna Melie Anca ne-a sugerat să vizităm mini Grădina Zoologică a domnului primar, Matei Nicolae de la LEGMAS, lucru care a fost pus în practică. Am solicitat acest lucru domnului primar şi dumnealui a răspuns prompt cererii noastre facilitându-ne atât transportul, cât şi vizitarea Grădinii Zoologice”, precizează conducerea instituţiei de învăţământ.

La finalul săptămânii, concluzia a fost următoarea: Grădiniţa „Peştişorul de aur” a elaborat proiecte de parteneriat cu diferite instituţii: Primăria, biserica, cabinete medicale printre care şi Cabinetul Stomatologic Şcolar, Şcoala “George Enescu”, Şcoala “Tudor Arghezi”, Şcoala “Grigore Moisil”, brutăria, patiseria.

În ceea ce priveşte tematica activităţilor, conducerea grădiniţei din Năvodari precizează că aceasta a fost variată, exemple fiind activităţile: „În aşteptarea Paştelui”, „Drumul pâinii”, „Să protejăm natura”, „Poftiţi la spectacol!” – „Scufiţa Roşie”, teatru pentru copii, „Să facem cunoştinţă cu animalele” – vizitarea Grădinii Zoologice de la LEGMAS, „Mici actori, mici spectatori”, „Târgul de primăvară”, „Suntem mici artişti”, „Aşa creştem noi voinici”, „Azi preşcolar, mâine brutar”, „Cum se fac prăjiturile?”, „Să ne cunoaştem oraşul!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *