Acasă > Administratie > Activități socio-educative și consiliere psihologică pentru copiii din Năvodari

Activități socio-educative și consiliere psihologică pentru copiii din Năvodari

Asistenta_Sociala_NavodariPrimăria Orașului Năvodari prin intermediul Centrului de Zi pentru Copii, situat în str. Sănătății, nr.3 (lângă Serviciul Taxe și Impozite), oferă copiilor următoarele servicii Activități Socio-Educative și Consiliere Psihologică.

Centrul acordă servicii sociale de zi, fără cazare, copiilor aflați în dificultate și familiilor acestora, având ca scop dezvoltarea de programe socio-educative adecvate vârstei, nevoilor, în vederea prevenirii separării copilului de familie și creșterea calității vieții copiilor. Serviciile oferite de centru sprijină demersurile propriei familii, școlii, etc, corespunzător nevoilor individuale ale copilului în contextul său socio-familial.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în Centrul de zi sunt copiii și familiile acestora, care locuiesc pe raza orașului Năvodari și se află în situație de dificultate, respectiv:

-copiii și părinții cărora li se acordă prestații și servicii destinate prevenirii separării lor;

-copiii din familii monoparentale;

-copiii cu unul sau ambii părinți plecați în străinătate;

-copiii cu un grad ridicat de abandon școlar;

-copiii aflați în situații de risc de abandon, neglijare, abuz, sau orice altă situație de risc psiho-social în care se află copilul la un moment dat;

-copiii care beneficiază de o măsură de protecție specială, respectiv plasament familial sau tutela;

-copiii care au beneficiat de o măsură de protecție specială și au fost reintegrați în familie.

 

Serviciile sociale oferite de Centrul de Zi pentru Copii, prin personalul său, vizează următoarele:

Activități Socio-Educative: activități de socializare; activități de extindere a câmpului de cunoaștere; dezvoltarea limbajului și a comunicării; norme de comportare în societate; activități de creație; activitățti de petrecere a timpului liber -> educație plastică, desfășurarea de activități ludice, sportive, audiere de cântece, povești, poezii, dans, stimularea talentelor culturale și artistice; educare/formare de abilități -> dezvoltarea calităților atenției, formarea deprinderilor de studiu individual, motivare școlară; însușirea deprinderilor de igienă și viață sănătoasă, în vederea unei dezvoltări armonioase a copiilor.

Consiliere Psihologică: sprijin pentru depășirea dificultăților create de plecarea părinților în străinătate; suport pentru depășirea evenimentelor traumatizante resimțite de copil – divorțul părinților, decesul unui membru al familiei, violență în familie, etc.; consilierea familiilor și a copiilor care beneficiază de o măsură de protecție specială, respectiv plasament familial, tutelă; dezvoltarea încrederii în propria persoană și a stimei de sine, responsabilizare, motivare pentru activitatea școlară; transmiterea unor valori, principii de viață; identificarea și conștientizarea comportamentelor defectuoase și înlocuirea acestora cu cele dorite.

În perioada următoare, serviciile oferite de Centrul de Zi pentru copii, vor include și:

-activități de Logopedie

-activități educaționale de sprijin pentru efectuarea temelor școlare și recuperare școlară

Pentru mai multe detalii vă puteți adresa Direcției Asistență Socială, din cadrul Primăriei Năvodari, tel. 0241/760.822.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *