duminică, 9 august 2020
Acasă > Diverse > Actorul italian Giuliano Gemma a murit într-un accident de mașină

Actorul italian Giuliano Gemma a murit într-un accident de mașină

Actorul italian Giuliano Gemma, celebru pentru rolul ‘Ringo’ din mai multe westernuri producție națională, a murit marți seară, la vârsta de 75 de ani, într-un accident rutier lângă Roma, au anunțat mass-media din Peninsulă, potrivit AFP.

Născut pe 2 septembrie 1938 în capitala Italiei, Giuliano Gemma și-a început cariera în cinematografie la vârsta de 18 ani pe post de cascador.

După câteva roluri modeste și dubluri, el a devenit protagonist în numeroase filme din genurile cele mai diverse.

În total a apărut în peste 100 de filme pe marele și pe micul ecran, de la comedii până la filme de aventuri și istorice.

În primii ani, Giuliano Gemma a apărut alături de monștri sacri ai cinematografiei, cum ar fi Charlton Heston în ‘Ben Hur’ (1959) sau Claudia Cardinale, Burt Lancaster și Alain Delon în ‘Ghepardul’ regizat de Luchino Visconti în 1963.

În 1965, sub numele Montgomery Wood, joacă în ‘Una pistola per Ringo’ care îl va consacra ca star al westernului spaghetti și îl face cunoscut în străinătate. Va turna în total peste 10 filme din această serie, fiecare nou lungmetraj bucurându-se de o primire deosebită în rândul publicului.

De-a lungul carierei, Giuliano Gemma a împărțit afișul cu mari actori, printre care Kirk Douglas, Rita Hayworth, Henry Fonda, Florinda Bolkan, Liv Ullman și Catherine Deneuve.

Sursa: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *