Acasă > Eveniment > Acuzat de hărțuire sexuală și discriminare pe criterii religioase, dar numit șef la ISU Dobrogea!

Acuzat de hărțuire sexuală și discriminare pe criterii religioase, dar numit șef la ISU Dobrogea!

Lt.col. Ion Vlăduț va asigura, începând de luni, 6 iulie 20105,  interimatul la conducerea instituției. Acesta îl înlocuiește pe colonelul Gheorghe Constantin căruia i-a expirat împuternicirea. Numirea lui Vlăduț nu este definitivă. În viitorul apropiat, Inspectoratul General va împuternici o altă persoană la conducerea ISU, până la organizarea concursului. „Asigur interimatul până se va numi o altă persoană. Vreau să păstrez nivelulul Inspectoratului de pregătire și intervenție așa cum a fost până acum și, de ce nu, să-l îmbunătățesc. O să ne facem treabă în continaure“, a declarat inspectorul interimar.

A cerut musulmanilor certificat de …musulman  

Sperăm ca Ion Vlăduț să facă treabă bună și nu rea, așa cum s-a întâmplat anul trecut , atunci când a fost acuzat de hărțuire  sexuală, discriminare pe criterii religioase şi abuz în serviciu. Concret, mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri din cadrul instituţiei l-au acuzat pe prim-adjunctul ISU, lt. col. Ion Vlăduţ, de hărţuire sexuală asupra unei colege, plutonier, de discriminare pe criterii religioase şi de abuz în serviciu. Militarii s-au plâns că ar fi fost ameninţaţi de prim-adjunctul ISU că, „atâta timp cât va fi el şef“, ei nu vor promova în nicio funcţie. Ei au au confirmat şi în faţa echipei de control de la IGSU cazul de hărţuire sexuală a lt. col. Vlăduţ asupra unei colege, precizând însă că nu s-a întâmplat mare lucru. Ei afirmă că şi alte angajate ar mai fi fost hărţuite, însă doar una singură a avut curajul să sesizeze IGSU. Ofiţerii au povestit că de presupusul incident ar fi ştiut şi tatăl colegei lor, preot, care l-ar fi rugat personal pe lt. col. Vlăduţ să-i lase fiica în pace. Incidentele au avut loc anul trecut. Atunci, Corpul de Control al IGSU a verificat acuzaţiile, a audiat martorii şi a decis să-l sancţioneze cu avertisment pe nr. 2 al ISU „Dobrogea“. În ceea ce privește acuzația de discriminare religioasă acesta este cu atât mai gravă cu cât lt. col. Vlăduţ i-a pus pe angajații  ISU să-și declare religia în scris, iar  celor de religie islamică le-a impus să aducă, de la Muftiat, certificat de …musulman

A coordonat acțiunile de la restaurantul Beirut

Prim-adjunctul ISU „Dobrogea“ este responsabil de „coordonarea intervenţiilor de urgenţă în tot judeţul Constanţa“. Potrivit subalternilor săi, el a gestionat, în aprilie 2014, intervenţiile la restaurantul Beirut din centrul oraşului, când trei tinere au murit în flăcări, dar şi intervenţia din decembrie, când patru angajaţi SMURD s-au prăbuşit cu un elicopter în lacul Siutghiol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *