Acasă > Externe > Acuzată de susţinere a ISIS, o româncă a fost expulzată din Italia

Acuzată de susţinere a ISIS, o româncă a fost expulzată din Italia

 Acuzată de susţinere a ISIS, o româncă a fost expulzată din Italia. Diana Ramona Medan s-a stabilit în apropiere de orașul austriac Innsbruck, scrie presa austriacă.

Românca în vârstă de 36 de ani a fost reținută în august, în portul Genova în timp ce se întorcea din vacanță din Tunisia. Considerată ca fiind o amenințare pentru siguranța națională, autoritățile italiene i-au adus la cunoștință acuzațiile și au expulzat-o în România, iar soțul ei tunisian și cei doi copii au fost lăsați să meargă acasă, în localitatea Klobenstein am Ritten din regiunea autonomă Tirolul de Sud, care aparține de Italia.

Femeia nu a stat prea mult timp la București și a plecat spre Tirolul de Nord, în apropierea orașului austriac Innsbruck. Comandamentul pentru Apărarea Constituției și Combaterea Terorismului din Austria știe de prezența româncei acuzată în Italia pentru legături cu teroriștii.

Românca se jură că nu este vinovată și că autoritățile italiene s-au pripit, cerând să se întoarcă la familiei din Tirolul de Sud.

Diana Ramona Medan a fost acuzată de propagandă şi susţinere a reţelei teroriste Statul Islamic. În urmă cu 13 ani a fost cercetată într-un dosar de trafic şi consum de droguri, cunoscut la vremea respectivă ca dosarul Noroieni. Acest dosar a fost unul dintre cele mai cunoscute cazuri de descoperire şi desfiinţare a unui grup de traficanţi.

În anul 2003, peste 50 de tineri s-au adunat într-o casă din localitatea Noroieni să-l sărbătorească pe cel care era considerat capul afacerilor cu droguri în Satu Mare. Capturarea lor a fost una spectaculoasă pentru că poliţiştii s-au infiltrat printre ei, potrivit Stirile TVR.

Diana Ramona Medan se numără printre tinerii arestaţi în acea zi pentru trafic de droguri. Unii vecini refuză să vorbească în faţa camerelor de filmare dar îşi amintesc faptul că Diana Ramona Medan nu a fost arestată la acea vreme pentru că ar fi fost fiica unei persoane influente. Ei spun că imediat după încheierea cercetărilor, tânăra a plecat din ţară.

Ce a făcut ulterior ştiu şi autorităţile din peninsulă, acolo unde se stabilise tânăra şi unde a şi fost reţinută acum câteva zile pentru propagandă şi susţinere a reţelei teroriste Statul Islamic. Era foarte activă în mediul online. Mesajele de pe reţelele de socializare, scrise în engleză şi arabă, demonstrează orientarea pro islamistă. Diana Ramona este înscrisă în mai multe grupuri precum Islamul-religia omenirii sau Convertirea la islam. Autorităţile din peninsulă au expulzat-o în România.

Femeile reprezintă 10% din miile de recruţi străini care s-au alăturat Statului Islamic, indică un ghid publicat de susţinătoarele ISIS, conform evz.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *