sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > Acuzații Europol. Zeci de polițiști constănțeni au fost puși în pericol

Acuzații Europol. Zeci de polițiști constănțeni au fost puși în pericol

PolitistiSindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL consideră că viața mai multor agenți din Constanța a fost pusă în pericol prin închiderea lor, câte unul, în bisericile din oraș pentru a le păzi de hoți.

Scandalul a pornit după ce, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, zeci de polițiști au fost închiși singuri, în biserici din Constanța, pentru prevenirea furturilor.

Măsura a fost determinată de faptul că mai multe lăcaşuri de cult au fost sparte de hoţi în ultimele zile.

“Vorbim de aproximativ 50 de lăcașe de cult în care a fost închis, la propriu, câte un polițist. Doar el și Dumnezeu, într-o comuniune ce a durat 9 ore, timp în care a avut ocazia unică de a fi în dialog cu divinitatea. Cu excepția Secției 2 Poliție, unde colegii au sesizat reprezentanții Filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, și unde au fost planificați câte doi polițiști, la toate celelalte secții, polițiștii au fost carne de tun”, se arată într-un comunicat al EUROPOL.

Sindicatul subliniază că acest lucru se întâmplă la mai puțin de o lună de la moartea șefului Postului de Poliție Vișeul de Jos care a  fost omorât cu brutalitate, pe când era singur în biroul său.

Agenții sunt revoltați de situația de la Constanța și cer cercetarea disciplinară a șefului Poliției Constanța, comisarul șef Tudorel Dogaru, pentru management defectuos.

”Acesta este încă un exemplu de proastă gestionare a resurselor umane și a fondurilor instituției, doar pentru a da bine în fața reprezentanților Bisericii. Trebuie să reacționăm și să facem publice astfel de aberații, pentru că altfel, tragedii ca cea de la Vișeul de Jos, se vor repeta cât de curând”, mai afirmă reprezentanții EUROPOL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *