sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Acasă > Politica > Acuzații nefondate la Tulcea?!

Acuzații nefondate la Tulcea?!

Primarul orașului Tulcea, Constantin Hogea, a afirmat zilele trecute, că viceprimarii din județ sunt supuşi unor presiuni politice.  Prefectul județului, Lucian Simion, l-a rugat pe edil, să dovedească bârfele prin acte sau documente clare.  Simion i-a transmis o scrisoare edilului prin care solicită următorul lucru.

„Referitor la apelul public formulat de către domnul primar Hogea Constantin, de a cerceta şi a aplica legea în cazul viceprimarilor supuşi unor presiuni politice, adresez acestuia, rugămintea de a prezenta Instituţiei Prefectulului, în mod oficial, dovezile concrete pe care susţine că le deţine, pentru a înainta organelor abilitate o sesizare în acest sens”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Tulcea

Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind reglementarea unor măsuri ale administraţiei publice locale, Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea a transmis o circulară în atenţia primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Tulcea, prin care, în vederea aplicării corecte a actului normativ au fost subliniate prevederile referitoare la atribuţiile secretarului Unității Administrativ Teritoriale. Astfel, secretarul are obligația de a primi, înregistra şi depune la autoritatea prevăzută, opţiunea aleşilor locali împreună cu acceptarea acestora de către partidul politic sau organizaţia minorităţii pentru care a optat. Opțiunea se poate exprima în scris, o singură dată, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare, termen care expiră în data de 16 octombrie 2014.

Redactor. Denisa Stoenescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *