Adio, Vlad Voiculescu! Ministrul Sănătății a fost demis. Premierul a decis și revocarea Andreei Moldovan, din funcția de secretar de stat

  •  
  •  
  •  
  •  

Premierul Florin Cîțu anunță că astăzi, 14 aprilie, i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui  Vlad Voiculescu.

Interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății.

”Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a transmis prim-ministrul.

Criticat deseori pentru modul în care gestionează situația pandemiei, Vlad Voiculescu a avut un mandat la Ministerul Sănătății marcat de incidente grave în sistemul sanitar din România:  incendiul de la Spitalul Matei Balș, evacuarea pacienților de la Foișor sau tragedia de la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul “Victor Babeş” unde trei pacienţi cu COVID-19 au murit în urma unei avarii la instalaţia de oxigen.

Un alt scandal este cel legat de accesarea Registrului Electronic de Vaccinări cu parola Ministerului Sănătății.

De asemenea, marţi în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin  semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan privind noile criterii de carantinare.

Au existat totodată dispute între Vlad Voiculescu și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu,  privind testele rapide non-invazive pentru elevi.

Fostul ministru  al  Sănătății a susținut chiar că Guvernul a apelat la  „artificii” la calculul incidenței COVID, în perioada alegerilor.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *