vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Educatie > ADMITERE 2012. Examen scris sau media de la BAC? Ce au decis universităţile

ADMITERE 2012. Examen scris sau media de la BAC? Ce au decis universităţile

Bacalaureatul este miza din acest an la admiterea în universităţi: notele din timpul liceului nu vor mai conta, iar testele scrise se vor da doar pentru câteva specializări. Majoritatea facultăţilor pândesc examenul naţional pentru a-i atrage pe absolvenţii cu cele mai bune rezultate. E numai o admitere de tranziţie, până anul viitor, când admiterea în facultate va fi pe bază de examene.

Absolvenţii se pot înscrie la facultate fără grija mediilor din timpul liceului, a decis de curând Ministerul Educaţiei. Asta a forţat univerităţile să anunţe alte reguli, cu două luni şi jumătate înainte de admitere. “Examenul are loc în principal la Facultatile de Automatica si Calculatoare, de Electronica si Telecomunicatii şi de arhitectură, fiecare dintre acestea avand mai multe domenii la care se sustine acest examen”, a spus rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, Viorel Şerban, citat de Realitatea.net.

ADMITERE pe bază de dosar

“Este tot admitere pe baza de dosare, cu exceptia a două facultati, Drept si Informatica, care au introdus un test scris”, a spus rectorul Universităţii Al. Ioan Cuza Iaşi. “Prima probă de limba si literatura romana cu 50% din pondere, iar a doua este una din probele de matematica, istorie sau una din disciplinele la alegere, cu 50%”, a spus rectorul USAMV Iaşi, Vasile Vântu.

Şi la Universităţile din Bucureşti, Cluj, Tîrgu-Mureş, Craiova, Contanţa sau Galaţi se cer notele de la Bac. Teste scrise se vor da numai la Drept, Medicină, dar şi la facultăţile vocaţionale şi la câteva facultăţi tehnice. Admiterea după acest model este doar de tranziţie. Universităţile anunţă că, de anul viitor, nu vor mai sta “la mâna” unui examen organizat de Ministerul Educaţiei.

Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *