Acasă > Eveniment > Adrian Năstase, eliberat pe baza comportamentului exemplar în închisoare

Adrian Năstase, eliberat pe baza comportamentului exemplar în închisoare

Pe data de 23 iulie, Judecătoria Sectorului 4 a decis ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat. Năstase era condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare în dosarele „Zambaccian“ şi „Trofeul calităţii“. În aceeaşi zi, procurorii DNA au anunţat că vor contesta decizia instanţei.

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4  au analizat propunerea de eliberare condiţionată înaintată de comisia responsabilă din Penitenciarul Jilava, potrivit căreia Năstase “a avut un comportament foarte bun pe perioada detenţiei, nefiind sancţionat disciplinar”.

“Astfel, potrivit caracterizării ataşate la dosar, petentul condamnat a participat în mod constant la activităţile de educaţie şi asistenţă psiho-socială desfaşurate la nivelul secţiei de deţinere, implicându-se cu precădere în acţiuni de instruire şi influenţare pozitivă a celorlalte persoane private de libertate. Totodată, urmare a participării la activităţile de educaţie a fost recompensat de opt ori, fără ca pe întreaga perioadă de detenţie să fi fost sancţionat disciplinar. A publicat trei lucrări ştiinţifice (în decembrie 2012, mai 2014 şi iunie 2014) pentru care s-au considerat 105 zile executate din durata pedepsei. Toate aceste aspecte ultim menţionate în referire la petentul condamnat formează instanţei opinia că pe parcursul detenţiei comportamentul petentului condamnat a fost unul foarte bun, aşa cum şi unitatea de penitenciar a apreciat în caracterizarea înaintată la dosar”, se arată în motivarea deciziei instanţei.

Sursa: ziuadeconstanta.ro

Sursa foto: selectnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *