joi, 13 august 2020
Acasă > Eveniment > Adriean Videanu, la DIICOT

Adriean Videanu, la DIICOT

adriean-videanuAdriean Videanu este audiat de procurorii DIICOT miercuri dimineaţă. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor Criminalitate Organizată reiau dosarul Romgaz. Anchetatoriii refac urmărirea penală şi vor schimba infracţiunile, vor extinde urmarirea penala şi mai mulţi martori sunt aşteptaţi la audieri.

Procurorii DIICOT au descis refacerea anchetei în dosarul Romgaz, în care sunt cercetaţi afaceristul Ioan Niculae şl fostul ministru al Econimiei, Adriean Videanu, informează Agerpres.

După mai mult de patru ani de investigaţie, rechizitoriul prin care Adriean Videanu şi omul de afaceri Ioan Niculae urmau să fie trimişi în judecată a fost anulat, din cauza mai multor nereguli în dosar.

Ioan Niculae este acuzat alături de alte 40 de persoane, funcţionari publici ocupând funcţii de conducere în cadrul SNGN Romgaz, în Ministerul Economiei şi în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, dar şi în domeniul Energiei şi din rândul reprezentanţilor uneio societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de complot şi subminarea economiei naţionale, printre acuzaţi aflându-se şi fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu,

Inițial, ancheta îl viza și pe fostul ministru Varujan Vosganian, însă acesta a scăpat de dosar, după ce Senatul a respins, în 2013 și 2015, cererile DIICOT de punere sub urmărire penală a acestuia.

Potrivit DIICOT, în perioada decembrie 2006 — decembrie 2008, Varujan Vosganian și, în perioada decembrie 2008 — septembrie 2010, Adriean Videanu, în calitate de miniștri, au aprobat, semnat și susținut în Guvern șase ordine, respectiv trei memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracțional constituit de către Ioan Niculae și au utilizat SNGN Romgaz SA (unitate națională de interes strategic) în interesul privat al SC Interagro SA, acordând discounturi comerciale substanțiale la livrarea de gaze naturale către această companie, peste plafoanele practicate de Romgaz, precum și gaze naturale exclusiv din producția internă, cu nerespectarea dispozițiilor legale și în condițiile în care Interagro înregistra debite istorice la plata gazelor consumate.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *