miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Economie > Afaceri în agricultură: 124 de tineri din Colibaşi au primit câte 30.000 de euro, bani nerambursabili

Afaceri în agricultură: 124 de tineri din Colibaşi au primit câte 30.000 de euro, bani nerambursabili

Peste 120 de tineri fermieri din Colibaşi, judeţul Giurgiu, au primit, joi, câte 30.000 de euro, bani nerambursabili, pentru a-şi începe afaceri în agricultură. Prin programul destinat instalării tinerilor fermieri la sate, acestia îşi vor finanţ modernizarea solariilor de legume.

Succesul tinerilor are rădăcini în experienţa părinţilor, care au fost pionierii atragerii de fonduri europene şi se bizuie pe tradiţia grădinăritului şi pe apropierea celei mai mari pieţe a României, Capitala.

Actualul program este doar o etapă dintr-un pachet amplu de fonduri europene.

Deocamdată, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit a transferat în conturile tinerilor fermieri 3,8 milioane de euro. Această primă tranşă reprezinta 75% din valoarea sprijinului nerambursabil, situat între 40.000 şi 50.000 de euro de fermă. Restul de bani se va primi în urmatorii ani, numai dacă planul de afaceri a fost respectat întocmai.

Fermierii din Colibaşi mai au un avantaj: peste 67 de kilometri de drumuri agrare asfaltate, care şerpuiesc printre solarii. O infrastructură rutieră, construită în majoritate, tot pe bani europeni.

Sursa: stiri.tvr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *