AFM și Ministerul Mediului vor să suplimenteze bugetul Programului Rabla Clasic

Administrația Fondului pentru Mediu și  Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sunt în proces de identificare a unor resurse financiare necesare unor noi alocări în cadrul Programului Rabla Clasic, având în vedere faptul că, în prezent, bugetul alocat persoanelor fizice este epuizat.

”Pentru Programul Rabla Clasic, ritmul înscrierilor s-a menținut crescut, ceea ce a condus la suplimentări pe parcursul anului. Pentru acest program, valoarea alocată persoanelor fizice în anul 2021 este de 510 milioane lei, care a fost integral rezervată, fiind necesară o nouă suplimentare. Mă bucură că există un interes atât de mare pentru acest program, ceea ce reprezintă un mesaj foarte important din partea cetățenilor, că își doresc un aer mai curat și că vor să contribuie la reducerea impactului asupra calității aerului din marile aglomerări urbane”, a declarat președintele AFM, Lóránd-Árpád FÜLÖP.

Informații privind suplimentarea bugetului Programului Rabla Clasic vor fi publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunea aferentă acestui program.

La ediţia 2021 Programului Rabla Clasic s-au înscris 40.000 de persoane fizice.

În cadrul acestui program, valoarea primei de casare este de 7.500 de lei, iar valoarea eco-bonusurilor acordate pentru stimularea achiziţionării autoturismelor cât mai puţin poluante, în funcţie de tehnologia folosită, sunt de 1.500 de lei,  pentru autovehiculele cu emisii scăzute, respectiv de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Eco-bonusurile se pot cumula în cazul în care maşina nouă îndeplineşte ambele condiţii, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din preţul total al autovehiculului nou.

Pentru achiziţionarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.