Acasă > Administratie > Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi reorganizată

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va fi reorganizată

Reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, aprobată de Guvern, printr-o ordonanţă de urgenţă, este salutată de reprezentanţii Partidului Naţional Liberal. Aceştia consideră că, prin schimbările aduse, printre care dezvoltarea sistemului informatic, va eficientiza activitatea instituţiei.

”Se dorește în același timp pe de o parte combaterea evaziunii fiscale dar și un grad ridicat de colectare pentru că acestea sunt cele două puncte sensibile ale ANAf-ului la ora actuală. Poate nu vor mai fi la fel de multe funcții de conducere, pentru că sunt prea multe funcții de conducere, sunt poate prea mulți funcționari publici în birouri sau în servicii care nu își găsesc rostul la ora actuală și poate iar trebuie să meargă la acele activități de control și de colectare acolo unde suferă mai mult ANAF-ul. Această reorganizare nu face decât să aducă plusuri în activitatea ANAF-ului.” a afirmat Gheorghe Dragomir, președinte PNL Constanța.

Concret, contribuabilii nu vor mai fi nevoiţi să stea la cozi interminabile pentru a depune documentele cerute şi vor putea face lucrul acesta online.  Alte modificari prevăzute în actul normativ sunt înfiinţarea unei Direcții Generale Antifraudă Fiscală, precum şi schimbarea intervalelor la care se fac verificările la rambursările de TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *