Aglomerație în Duminica Tomii la cimitirul din Năvodari

Aglomerație în Duminica Tomii la cimitirul din Năvodari, acolo unde sute de persoane s-au rugat, astăzi, alături de preoți pentru sufletele celor decedați.

Locuitorii orașului Năvodari au împărțit ouă, cozonaci și vin, pentru pomenirea celor dragi. Zeci de mâini s-au întins către cei care au împărțit alimente.

Sărbătoarea a început de astăzi și continua mâine cu Paștele Blajinilor, cu pomenirea celor plecați dintre noi.

Se spune că prima duminică după Paşte, credincioşii îl sărbătoresc pe Sf. Toma. În această zi, Mântuitorul s-a arătat ucenicilor prin uşile încuiate, pentru a doua oară după Înviere.

Pentru că Toma nu credea în Învierea Mântuitorului, Iisus l-a îndemnat să-i atingă semnele rămase pe corp în urma răstignirii Sale. După acest moment, Toma îl mărturiseşte fără nicio îndoială pe Iisus Hristos ca Domn şi Dumnezeu, realitatea Învierii Domnului fiind dovedită astfel încă o dată pentru cei care nu puteau crede, potrivit crestinortodox.ro.

În această zi specială, credincioşii depun ofrande pe morminte, plâng morţii, împart pomeni, se întind mese festive în camp, la iarbă verde. Astfel, oamenii îşi imaginau că pot petrece Paştele cu moşii şi strămoşii aici, prin venirea spiritelor morţilor când se deschid mormintele şi cerurile.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *