Aglomerație și accidente pe A2 București-Constanța

  •  
  •  
  •  
  •  

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe Autostrada Soarelui, este în continuare aglomerat pe tronsonul Fetești – Constanța, pe sensul de mers către litoral.

În zona kilometrului 149, pe sensul către litoral, a avut loc o tamponare în care au fost implicate trei autoturisme. Unul dintre aceste autoturisme a rămas blocat în banda doi. Pe timpul scoaterii acestuia în afara părții carosabile traficul a fost oprit temporar.

În județul Constanța, pe DN39 Constanța – Mangalia, traficul rutier se desfășoară mai îngreunat la Agigea și pe raza stațiunii Eforie Nord.

Și ieri , la kilometrul 83+500 metri, pe Autostrada A2 pe sensul dinspre București către Constanța, în zona localității Dâlga, județul Călărași, cinci autovehicule au fost implicate într-o coliziune.

În urma accidentului, două persoane au fost rănite, iar circulația s-a desfășuart prin dirijare, pe banda de urgență.

De asemenea, la kilometrul 85 al Autostrăzii A2 pe sensul dinspre București către Constanța, în zona localității Dragoș-Vodă, județul Călărași, a avut loc un accident în care au fost implicate două autoturisme, care, în urma impactului, au rămas imobilizate pe benzile de rulare.

Evenimentul s-a soldat cu o persoană rănită.

Având în vedere faptul că și astăzi traficul rutier pe Autostrada Soarelui  este foarte intens către litoral, polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte următoarele reguli, pentru a preveni producearea accidentelor rutiere:

-să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

-să respecte limitele legale de viteză;

-să folosească luminile de întâlnire;

-să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

-să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

-să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

-să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

-în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Surs: Politia Romana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *