Aidun Curt Mola revocat fără ,,preaviz” sau explicaţii

  •  
  •  
  •  
  •  

Subprefectul Aidun Curt-Mola a fost revocat miercuri, 9 ianuarie, din funcție. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de Guvern. Acesta nu va rămâne şomer întrucât fiind detaşat pe funcţia de subprefect urmează să se întoarcă pe funcția de consilier superior în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice pe care o ocupa înainte de a fi numit. Anunțul privind revocarea lui Aidun Curt-Mola a fost făcut de vicepremierul Liviu Dragnea, însă ordinul de revocare nu a ajuns nici la această oră la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa. ,,Nu am avut semnale în acest sens, n-am ştiut nimic şi nimeni nu mi-a spus că ar urma să fiu revocat. Oricum, de aici nimeni nu iese la pensie”, ne-a declarat subprefectul Aidun Curt Mola. El a menţionat că funcţia respectivă a revenit de fapt Grupului minorităţilor naţionale şi, întrucât judeţul Constanţa este o zonă cu preponderenţă turco-tătară, s-a decis ca UDTTMR să facă propunerea.

Decizie luată pe neaşteptate sau … cu substrat

În opinia lui Curt Mola, revocarea sa din funcţie pare a fi făcută în contextul în care s-a decis limitarea cheltuielilor bugetare. Asta ar putea presupune ca judeţul Constanţa să rămână cu un singur subprefect, cum s-a mai întâmplat la un moment dat. Sau, nu este exclus ca aceste mişcări politice să aibă legătură şi cu viitoarea reorganizare administrativ-teritorială a ţării în contextul înfiinţării regiunilor.
,,Mâine voi discuta cu conducerea UDTTMR. Aştept să apară ordinul la Prefectură pentru a vedea când a încetat detaşarea mea şi, cel mai probabil, aşa cum s-a procedat şi la numire, de a doua zi îmi voi prelua funcţia de consilier superior în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice”, a conchis Aidun Curt Mola.
În cazul în care cea de-a doua funcţie de subprefect al judeţului va mai exista şi va reveni tot Uniunii Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, propunerea avansată de conducerea UDTTMR este Iucsel Selamet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *