“Ajută copiii cei mai afectaţi de pandemie”. Campanie lansată de Asociaţia SOS Satele Copiilor

  •  
  •  
  •  
  •  

Asociaţia SOS Satele Copiilor lansează campania de strângere de fonduri “Ajută copiii cei mai afectaţi de pandemie”, pentru a atrage atenţia asupra efectelor nevăzute ale crizei cauzate de noul coronavirus şi a impactului negativ puternic pe termen mediu şi lung asupra copiilor vulnerabili.

În România, 1,38 milioane de copii se află la risc de sărăcie sau excluziune socială, iar dintre aceştia, peste 700.000 trăiesc în condiţii de sărăcie extremă. Aceste cifre sunt cu atât mai dramatice în contextul crizei coronavirus, când categoriile sociale vulnerabile au devenit şi mai expuse. În mediul rural, odată cu închiderea şcolilor, majoritatea copiilor nu au acces la educaţie, în lipsa dispozitivelor şi a condiţiilor de studiu propice, precizează sursa citată.

În acest context, SOS Satele Copiilor România lansează apelul de sprijin pentru copiii cei mai vulnerabili în criza provocată de noul coronavirus. Oricine se poate alătura cauzei cu o donaţie de 4 euro lunar pentru copii prin SMS cu textul “MAMA” la 8864 sau printr-o donaţie online pe www.sos-satelecopiilor.ro, se arată într-un comunicat SOS Satele Copiilor.

Fondurile strânse în campanie vor fi utilizate pentru a oferi sprijin de urgenţă familiilor din programele SOS Satele Copiilor – alimente, produse de igienă, dezinfectanţi şi măşti, dar şi sprijin pe termen mediu: reparaţii urgente ale locuinţei, rechizite şi îmbrăcăminte pentru copii, consiliere socială şi parentală, pentru a le oferi părinţilor îndrumare să aibă grijă de copii cât mai bine cu putinţă.

Trimite MAMA la 8864, donează 4 euro lunar și ajută copiii care trăiesc în sărăcie extremă să treacă cu bine peste aceste vremuri grele!

Dumitrița este unul din cei peste 550 de copii susținuți anual de SOS Satele Copiilor România prin programele de prevenire a separării copiilor de familie. În fiecare caz în parte, pandemia a accentuat greutățile și nevoile. Sunt familii greu încercate, a căror poveste se poate perpetua generații la rând. Cercul vicios al sărăciei extreme poate fi întrerupt doar printr-o intervenție susținută, cu ajutorul oamenilor de bine.

Donația ta ajută copiii vulnerabili din programele SOS Satele Copiilor să depășească această criză și să rămână alături de familia lor.

Sursa: Asociaţia SOS Satele Copiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *