Acasă > Eveniment > Alegeri în siguranță la Tulcea

Alegeri în siguranță la Tulcea

Peste 1100 lucrători din cadrul structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne de pe raza județului Tulcea angrenați în desfășurarea în condiții bune a alegerilor pentru Parlamentul European

Pentru asigurarea unui proces electoral corect și echidistant, la nivelul județului Tulcea, pe timpul desfășurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenați peste 500 de polițiști, 200 de polițiști de frontieră, 250 de jandarmi și 150 de pompieri.

620 de angajați M.A.I. vor asigura protecția celor 204 de secții de votare, amplasate în 172 locuri.

Vor fi luate măsuri de protecție și la secția de votare de la I.C. Brătianu privind alegerile parțiale pentru unele autorități locale (pentru alegerea consiliului local).

Alți 100 de polițiști, 20 jandarmi și 18 polițiști de frontieră, în perioada desfășurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine și liniște publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, pentru soluționarea solicitărilor și semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul județului, vor acționa, conform competențelor, 22 de polițiști, constituiți în 11 echipe operative

Totodată, a fost stabilit și un efectiv de rezervă format din 234 de angajați M.A.I., care va fi în permanență pregătit să acționeze, dacă situația operativă va impune acest lucru.

Astfel, în total, peste 1100 de angajați M.A.I. vor fi angrenați în misiuni, duminică, 25 mai 2014, pentru buna desfășurare a scrutinului electoral.

Precizăm faptul că, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție al Județului Tulcea se află încarcerați 5 arestați preventiv, dintre care 4 cu drept de vot. Dintre aceștia, 4 și-au exprimat dorința de a-și exercita dreptul de a vota.

De asemenea, la nivelul județului sunt 5 arestați la domiciliu, dar niciunul nu a solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale.

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, ‘Votează legal’, la I.P.J. Tulcea au fost primite 200 de afișe, ce vor putea fi consultate și în ziua alegerilor, la toate secțiile de votare din județul Tulcea.

Scopul campaniei este informarea, prevenirea și conștientizarea cetățenilor români, cu drept de vot, asupra sancțiunilor aplicate în cazul nerespectării legislației în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *