duminică, 27 septembrie 2020
Acasă > Administratie > Alegeri locale și referendum la Eforie

Alegeri locale și referendum la Eforie

Guvernul a inclus în ședința de ieri o ordonanță de urgență care permite organizarea de referendumuri locale concomitent cu alegerile locale. Astfel, la Eforie s-ar putea organiza pe 5 iunie un referendum care ar urma să decidă cine va administra plajele din localitate.

Întrunit în ședință, Cabinetul Cioloș a avut inclusă pe ordinea de zi și proiectul unei ordonanțe de urgență care va permite organizarea, simultan cu alegerile locale, de referendumiri locale. Normativul prevede și posibilitatea utilizării aceleiași infrastructuri. Iniţiatorii actului normativ sunt Ministerul Afacerilor Interne şi Autoritatea Electorală Permanentă.

În contextul prezentat, pe 5 iunie, locuitorii orașului Eforie ar putea decide, prin vot, soarta plajelor aflate pe raza unității administrativ teritoriale. În şedinţa Consiliului Local Orăşenesc Eforie desfăşurată luni, consilierii locali au aprobat în unanimitate organizarea unui referendum local. Scopul acestuia este de a stabili cine va administra pe viitor plajele situate pe raza localităţii. Referendumul ar urma să se desfășoiare chiar în ziua alegerilor locale pentru a reduce cheltuielile aferente. Pe buletinul de vot va fi tipărită întrebarea Doriţi ca administrarea plajelor să se facă de către Consiliul Local şi Primăria Eforie? Variantele de răspuns vor fi DA sau NU, iar prin vot locuitorii oraşului Eforie vor hotărî.

Chiar dacă autoritățile locale vor ajunge să administreze plajele, acestea vor rămâne în domeniul public de interes național.

 

Sursa foto: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *