Acasă > Politica > Alegerile parlamentare vor fi pe 2 sau pe 9 decembrie

Alegerile parlamentare vor fi pe 2 sau pe 9 decembrie

Deşi data alegerilor parlamentare a fost anunţată ca fiind 2 decembrie, ieri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa a revenit asupra datei şi a declarat că parlamentarele s-ar putea desfăşura şi pe 9 decembrie. „Cel mai probabil, alegerile parlamentare vor fi pe 2 decembrie, însă o altă variantă luată în calcul este 9 decembrie”, a anunţat ministrul AD, Mircea Duşa. În acest sens, MAI a redactat un proiect de lege pe care îl va prezenta Guvernului, iar propunerea făcută în document pentru data alegerilor parlamentare este fie 2 decembrie, fie, cel mai târziu, 9 decembrie.
Data axactă a alegerilor parlamentare urmează să fie decisă, sâmbătă, atunci când se va desfăşura o nouă şedinţă de Guvern în cadrul căreia acest subiect a fost deja trecut în ordinea de zi.

Constituţia stipulează că Senatul şi Camera Deputaţilor sunt alese pentru un mandat de patru ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora. Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult trei luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului. Actualul Parlament a fost validat pe 19 decembrie 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *